teema03

Kerhon säännöt

 

HELRC:N SÄÄNNÖT (PÄIVITETTY 2012)

 

Racing News

Muut tiedotteet


 

VANHAT KERHOTIEDOTTEET

 

KERHON VANHA BUSSI

Muistatko vielä HelRC:n vanhan bussin - lue kuulumisia bussista täältä.  

LEXI LEHTONEN IN MEMORIAM

HelRC:n perustajäsen Lexi Lehtonen menehtyi 15.3.2013. 

Lue Juha Harjun kirjoittama koskettava Lexin muistokirjoitus

SURU-UUTINEN

Matti_Schroderuksen_muistolle 

Kerhomme hallituksen jäsen Matti Schroderus kuoli 17.11.2012, HelRC:n kauden päättäjäisviikonloppuna.

Matti jaksoi tulla mukaan vielä päivätapahtumaan, mutta ei enää illan juhliin. Sydänsairaus vei hänet luotamme liian aikaisin. Matin hautajaiset pidettiin 15.12.2012.

Matti tunnettiin iloisena ja ystävällisenä persoonana, joka arvosti italialaista auto- ja moottoripyörätuotantoa. Matti oli hallituksemme myyntitykki ja yhteistyösopimusten taitava tekijä.

Kerhomme lisäksi Mattia jäävät kaipaamaan tyttöystävä, perheenjäsenet, ystävät ja kaverit sekä Matin kissat. 

 

2009 uutisia

Kallio Racing ja Joakim Niemi solmineet kuljettaja / valmennussopimuksen

Kaudella 2008 HelRC:n vuoden junioripalkinnon saanut Joakim Niemi on solminut MP-09 messujen yhteydessä Kallio Racing team kanssa kuljettaja / valmennussopimuksen.

Kallio Racing Team ajattaa kaudella 2009 Road Racing SM-sarjassa kolmea pyörää, joista 125 cm3-luokan kuljettajana toimii Joakim Niemi. Juniorikuljettajan valmennuksesta vastaavat Vesa ja Mika Kallio.

HelRC onnittelee Joakimia sopimuksesta ja toivottaa kaikki jäsenensä tervetulleiksi kannustamaan Joakimia kauden kilpailuihin!

 

2008 Uutisia

Kerhon palkittavat kaudella 2008

Palkinnot jaettiin pikkujouluissa 22.11.2008 - Onnittelut kaikille palkituille!

Vuoden juniori – Joakim Niemi: Minimoto Senior Midi luokan Suomen Cup voitto (+MiniGP 3.) Vakuuttavaa jälkeä minimotoissa - varmoilla suorituksilla 10 lähdöstä 6 lähtöä voitettu ja 2 toista sijaa.


Vuoden toimitsijat – Jukka Vehkaoja ja Arja Räsänen: Useiden vuosien ajan ovat tulleet hyvissä ajoin suorituspaikoille, ovat suorittaneet tehtävät varmalla otteella ja olleet valmiita opettelemaan uusia tehtäviä. Lisäksi heillä ei hymy hyydy kevyissä kesävarusteissakaan vaikka taivaalta sataisi vettä niin että Kemoran rata lainehtii.

Vuoden tulokas – Niko Peltonen: vuonna 2007 Jokamiesluokka Yamaha Center Cupin 17. ja tänä vuonna 2008 ensimmäisellä kaudellaan Suomen Cup Supersport B –luokan voitto!

Suomen Moottoriliiton myöntämät ajaja- ja ansiomerkit

Pronssinen ajajamerkki

Niko Peltonen
– Suomen Cup, Supersport B - voitto
Kari Heikkilä – 2007 Jokamiesluokan voitto – 2008 johti Suomen Cupia vielä ennen viimeistä kisaa, mutta valitettavan loukkaantumisen johdosta loppupisteissä Superbike B – viides.
Marko Peura
– 2007 Suomen Cup, Supersport B – neljästoista – 2008 samassa luokassa neljäs.

Pronssinen ansiomerkki - Juha Ollikainen: Ratahauskaa –kirjan toinen kirjoittaja, HelRC:n puheenjohtaja vuosina 2005-2006, HelRC:n graafisesta ilmeestä vastaava, vuosina 2004-2005 Supersport B, vuonna 2006 Supersport A-luokassa kilpaillut.


Kultainen ansiomerkki - Tapio Nevala: useiden vuosien ansiokas työ RoadRacing-kilpailutoiminnan, kerhotoiminnan, Moottoriliiton toiminnan kehittämisessä, tänä vuonna myös endurance kilpailu-uransa aloittanut lupaava nuori kilpakuljettaja. Mies jonka kaikki Suomen RR:n parissa varmasti tuntevat.


Mestariajajamerkki - Tero Manninen ja Pekka Kuismanen

Tero Manninen: RR-ura alkoi 1997 sivuvaunuluokassa Tero Karttialan matkustajana. Oman sivuvaunupyörän puikkoihin Tero Manninen hyppäsi 2000 matkustajansa Mikko Lauttasen kanssa. Kauden 2003 alussa matkustajan paikan otti Pekka Kuismanen.
Uran kohokohdat:
1999 SM 2. Tero Karttialan kyydissä, 2001 SM-CUP 1. Mikko Lauttasen kanssa, 2002 EURO-CUP 2. Mikko Lauttasen kanssa,2003 EURO-CUP 1. Pekka Kuismasen kanssa
2005 MM 2. Pekka Kuismasen kanssa
2006 MM 3. Pekka Kuismasen kanssa
2006 MM 1. Historian ensimmäinen tiimimaailmanmestaruus Team Suzuki Finlandin väreissä

Pekka Kuismanen:
RR-ura alkoi 1984 B-500-kuutioisten luokassa ja jatkui 1987-1990 A-125-kuutioisissa. Vuonna 1992 Pekka siirtyi sivuvaunun kyytiin. Hän on ollut aikaisemmin Pekka Päivärinnan ja Jari Nikkasen matkustajana
Uran kohokohdat: 1997 SM 2. Pekka Päivärinnan kyydissä, 1997 Race der Kampionen-voitto Hollannissa
1998 Race der Kampionen-voitto Hollannissa, 1998 SM 1. Pekka Päivärinnan kyydissä, 1999 SM 1. Pekka Päivärinnan kyydissä, 2000 PM 2. Jari Nikkasen kyydissä, 2001 Suomen Cup 2. Jari Nikkasen kyydissä
2002 Suomen Cup 1. Jari Nikkasen kyydissä
2002 PM 2. Jari Nikkasen kyydissä
2003 EURO-CUP 1. Tero Mannisen kyydissä
2005 MM 2. Tero Mannisen kyydissä
2006 MM 3. Tero Mannisen kyydissä
2006 MM 1. Historian ensimmäinen tiimimaailmanmestaruus Team Suzuki Finlandin väreissä
2007 Suomen Cup 7 Juho Rahkosen kyydissä
2008 Suomen Cup 9 Marko Haakanan kyydissä

UUTIset ja huhut

RR:n uutisia, huhuja, tietoa.. - Tammikuu 2008


Kansainvälisiä..

 • Pauli Pekkanen ajaa Superstockin FIM Cuppia (Superstockin epävirallinen MM-sarja) Kotarin uudella RC 8:lla.
 • Huhujen mukaan myös Sami Penna ajaa Kotarin uutuudella samassa sarjassa - lisäksi Samin ohjelmassa ovat IDM ja SM-sarjat Vesa Kallio ajaa Supersportin MM sarjaa Hondalla ruotsalaisessa Benjan Racing Teamissä - ja KTM:llä SM-sarjaa Superbikessä
 • Niklas Ajo (kerho HelRC), 13, on valittu ratamoottoripyöräilyn Red Bull MotoGP Rookies Cupin yhteensä 24:n, 13-16-vuotiaan kuljettajan joukkoon.

Kotimaisia..

RR:n uutisia, huhuja, tietoa.. - Helmikuu 2008


Joukko suomalaisia RR-kuskeja oli talvitreeneissä Espanjan Jerezissä viikolla 6. HelRC:n kuskeista mukana olivat Olli Immonen, Ville Nurmi, Paul Nordfors ja Marko Peura. HelRC:n kisajärjestelyporukasta mukana olivat Miia ja Tapsa, jotka molemmat kiersivät myös rataa. Lippumiesten toimintaa emme henkilökohtaisesti kuitenkaan testanneet. Säät suosivat tapahtumaa ja radalla sai joka päivä ajaa puolipilvisessä tai poutaisessa säässä, lämpötila 18-20 °C. Kova tuuli kiusasi hiukan loppuviikosta, mutta haitta ei ollut kovin suuri. Jerezin ratahan on siitä hieno, että siellä on useita nopeita kurveja, jotka saa vetää kaasupohjassa ja polvi maassa. Myös turva-alueet ovat kunnossa.

Kovimpia aikoja veti Vehniäisen Kari, joka oli paikalla vain pari päivää. Kovaan kyytiin, lainapyörillä, ylsi myös Pekkasen Pauli, joka oli hakemassa tuntumaa seuraavan viikon KTM-testeihin (Cartagenassa). Kesselin vauhti uudella Ducatilla oli kovaa, mutta puolessa välissä viikkoa Ransu poistui nopeassa vasurissa radan ulkopuolelle. Ducatiin ei ollut tarpeeksi varaosia ja sen vuoksi Ransu otti loppuviikon aurinkoa.

Viikko oli erittäin onnistunut ja radalta ladattiin energiaa kesän koitoksia varten. Formula 1 porukka saapui sitten heti meidän jälkeemme paikalle rekka- armadallaan, mm. meidän boxiimme tullut Red Bull tuli 16 rekan voimin. He hioivat ja maalasivat heti ensimmäiseksi boxin lattian. Me jätimme heille muistoksi kaikki tyhjät Red Bull tölkit, olivat tosi ilahtuneita..

RR:n uutisia, huhuja, tietoa.. - Maaliskuu 2008

Kansainvälinen RR-kausi on käynnistynyt ja ensimmäinen keinovalossa ajettu MotoGP-kisa on jo takana. Kotimaisen RR-kauden alkua odotetaan ja kalustoja viritellään talleissa.
 • HelRC:n endurance on muuttamassa muotoaan - käy katsomassa alustava suunnitelma (tarkentuu vielä kevään aikana) kilpailuista
 • HelRC:n jäsenet ja RR-radoilta tutut Villet Nurmi ja Sundberg ovat perustaneet uuden Kawasaki-huollon Espoon Suomenojalle - uusia HelRC-jäsenetuja tarjolla
 • Women Only! Motopark Racing Club järjestää jo neljännen kerran naisten ajoleirin Lady Day:n SRRA:n ajoleiriä edeltävänä perjantaina 25.7.2008 Motoparkissa. Lue lisää täältä!
 • SRRA:n RR-leiri on tutulla paikallaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Motoparkissa 26.-27.7.2008. Lisätietoja SRRA:lta.
 • HelRC:n juniori Roni Husso on hyväksytty kaudelle 2008 mukaan MiniGP Academyyn! Lisätietoja tulee MiniGP:n sivuille kevään aikana.

RR:n uutisia, huhuja, tietoa.. - Huhtikuu 2008

Huhtikuu on jo pitkällä ja ainakin katumotoristien kausi on jo lähes täydessä vauhdissa ainakin Etelä- Suomessa. Maailmalla Mika Kallio johtaa MM-sarjaa ja Suomessa viritellään kalustoja kilpakuntoon.

 • Timo Paavilainen osallistui Le Mansin 24 tunnin ajoon ranskalaisteamissä. Sijoitus oli Superstock luokan 4. ja kokonaiskilpailun 18. Onnittelut Timolle hienosta suorituksesta!
 • Keskustelu MM-sarjan osakilpailun saamiseksi Suomeen käy vilkkaana - lisää infoa esim. MP-Maailman uutisesta
 • Ovathan kaikki muistaneet päivittää kalenteriinsa kauden kilpailuviikonloput - nämä löytyvät hyvin SRRA:n sivuilta
 • Women Only! Motopark Racing Club järjestää jo neljännen kerran naisten ajoleirin Lady Day:n SRRA:n ajoleiriä edeltävänä perjantaina 25.7.2008 Motoparkissa. Lue lisää täältä!
 • SRRA:n RR-leiri on tutulla paikallaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Motoparkissa 26.-27.7.2008. Lisätietoja SRRA:lta.
 • Alastarossa uusi kisaparkkipalveluita tiimeille, harrastajille ja kilpailijoille tarjoava yritys - Motoparkki. He tarjoavat mm. kausipaikkaa, pikaparkkia perävaunuille ja kalustolle, valoisat ja turvalliset huoltotilat. Lisää tietoa tästä palvelusta löydät osoitteesta http://www.motoparkki.fi/ ja puhelimella 040 578 8822.

RR:n uutisia, huhuja, tietoa.. - Toukokuu 2008


Toukokuussa käynnistyy RR:n SM sarja 24.-25.5. viikonloppuna Jurvassa. Kausi on siis meilläkin päällä ja kesän koitoksia odotellaan innokkaasti.

 • Raimo Kesseli voitti viikonloppuna 17.-18.5. Ruotsissa ERF BOTT-sarjan osakilpailun Ruotsissa Scandinavian raceway:llä.
 • HelRC:n junorikuljettajista Paimion Minimotokisoissa 18.5. Joakim Niemi nousi varmalla ajolla ykköspallille yhdistetyissä tuloksissa Mini-Moto Senior Midi -luokassa. Tulokset löytyvät Jakamaran sivuilta - kohdasta kalenteri. Joakim oli myös MiniGP:n lähdöissä yhteispisteissä kolmantena. Onnea hienoista suorituksista.
 • Paavilaisen Timon kotisivuilla www.paavi.org nyt kuvia LeMansin endurancesta
 • Kerhoa on lähestytty myös matkaehdotuksella MotoGP-kisoihin. Lisätietoa mainoksesta.

RR:n uutisia, huhuja, tietoa.. - Heinäkuu 2008


Heinäkuussa kilpaillaan ahkerasti. Alastaron SO-viikonloppua vaivasi sade ja sen liukastamalla radalla tapahtui paljon kaatumisia. Kemorassa oli puolestaan kuivaa ja vauhti kovaa, mutta ikäviä kaatumisia tapahtui myös paljon. Toivotamme kaikille itsensä loukanneille pikaista paranemista.

 • Women Only! Motopark Racing Club järjestää jo neljännen kerran naisten ajoleirin Lady Day:n SRRA:n ajoleiriä edeltävänä perjantaina 25.7.2008 Motoparkissa. Lue lisää täältä!
 • SRRA:n RR-leiri on tutulla paikallaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Motoparkissa 26.-27.7.2008. Lisätietoja SRRA:lta.
Star Service

Autokeskus

Iveco

Iveco


Motoville


 
Helsinki Racing Club ry
c/o Päivi Miiluniemi
Siriuksenpolku 13 B 5
01450 Vantaa
Laskutusosoite:
Helsinki Racing Club ry 
c/o Tili-Tenhovalo Ky
Hommaksenkuja 4 C
02430 MASALA

 

Layout: Mikko Koistinen
Toteutus: Online Solutions